28. avgust – Bolnica Danilo I bez inficiranih virusom korona

0
182

Direktorica Opšte Bolnice Danilo I dr Sonja Radojičić kaže je da je epidemiološka situacija na Cetinju stabilna, što pokazuje podatak da na bolničkom liječenju nema pacijenata inficiranih virusom korona. Takođe, ni jedan zdravstveni radnik u toj ustanovi nije pozitivan na Covid 19.

– Prema posljednjem presjeku IJZ imamo jednog oporavljenog, a 10 osoba inficiranih Kovidom 19. Nije bilo više smrtih slučajeva – kazala je dr Radojičić u razgovoru za Jutarnji program TVCG.

Istakla je da je situacija zadovoljavajuća jer u bolnici nemaju inficiranih pacijenata.

– Iz Urgentnog centra nam često pošalju pacijente koje mi prije pregleda testiramo u sobama za izolaciju. Bilo je samo četiri pacijenta koja smo nakon testiranja poslali u bolnicu Codra – kazala je dr Radojičić.

Bolnica Danilo I, prema njenim riječima funkcioniše redovno.

– Situacija je stabilna, rad u bolnici je organizovan tako da imamo sobe za izolaciju za prijem pacijenata, gdje radimo testiranje. Imali smo mali broj hitnih operacija koje su morale biti odrađene bez testiranja na kovid, ali je zahvaljujući opreznosti osoblja sve prošlo kako treba. Nismo imali ni jednog inficiranog medicinskog radnika osim jedne medicinske sestre u junu, koja je izliječena – kazala je ona.

Prema njenim riječima u pitanju je mali broj građana Cetinja koji su u samoizolaciji.

– Odgovornost građana i poštovanje mjera je na visokom nivou, što i pokazuje broj inficiranih – istakla je dr Radojičić.

Procedura vantjelesne oplodnje ponovo bi trebalo da počne od 1. do 5. septembra.

– Dobili smo preporuke da možemo da se vratimo uobičajenim radnim obavezama. Uz negativan test, ne stariji od 48 sati, počeće da se radi humana reprodukcija od 1. do 5. septembra. Oni su besprekorno radili i u prvoj fazi u martu, tada je završen jedan ciklus, u junu drugi i sada smo po preporukama NKT-a spremni ponovo. Nije bilo prigovora i sve je prošlo kako treba – zaključila je direktorica cetinjske bolnice.