27. februar – LJEKOVI NA RECEPT U 109 PRIVATNIH APOTEKA

0
375

Građani Crne Gore će od 9. marta moći da podižu lijekove na recept i u 109 privatnih apoteka, poručio je Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr sc Kenan Hrapović.

On rekao da je ugovor o izdavanju lijekova na recept do sada potpisalo 108 apoteka i da očekuju da to uradi još jedna apoteka iz Ulcinja. Hrapović je naglasio da se u Andrijevici, Gusinju, Petnjici, Šavniku, Žabljaku i Plužinima nijesu javili privatnici koji bi pružali usluge kroz izdavanja lijekova na recept u svojim apotekama. Kazao je da je u Podgorici ugovore potpisalo 46 apoteka,  u Nikšiću i Bijelom Polju po osam, Baru sedam, Herceg Novom i Beranama po šest, Kotoru pet, Budvi, Tivtu, Ulcinju i Pljevljima četiri,  Plavu dvije i u Danilovgradu, Cetinju, Mojkovcu, Kolašinu i Rožajama po jedna apoteka.

Hrapović je istakao da će Fond sljedeće sedmice da izradi propagadni materijal u obliku flajera sa tačnim nazivima i adresama, kao i kratkim uputstvom.

Dodao je da će novi način dobijanja lijekova na recept  olakšati građanima koji su zbog nestašice lijekova u državnim  bili prinuđeni da kupuju u privatnim apotekama, a zatim podnose zahtjeve za refundaciju Fondu.