27. januar – ZAVRŠENA KONTROLA KVALITETA BOLNIČKE NJEGE MAJKI I NOVOROĐENČADI

0
258

Tim domaćih i stranih stručnjaka, od 18. do 27. januara 2016. godine, obavio je kontrolu kvaliteta bolničke njege majki i novorođenčadi u Crnoj Gori u porodilištima u Kliničkom centru Crne Gore i opštim bolnicama Nikšić i Berane, na inicijativu Ministarstva zdravlja i u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a. Glavni koordinator ispred crnogorskog zdravstvenog sistema je dr Snežana Raspopović.

Konačni rezultati kontrole, koja je sprovedena po metodologiji Svjetske zdravstvene organizacije, biće poznati i prezentovani javnosti krajem februara. Stručnjaci UNICEF-a su ocijenili da je nacionalni tim u potpunosti obučen da samostalno sprovodi kvalitetnu procjenu stanja u drugim porodilištima u Crnoj Gori, koristeći istu metodologiju.

Ovaj ili slični načini kontrole kvaliteta rada zdravstvenih ustanova ubuduće će se primjenjivati u svim segmentima zdravstvenog sistema i na osnovu tih nalaza će se dograđivati zdravstveni sistem.

Ovaj način kontrole kvaliteta rada zdravstvenih ustanova ubuduće će se primjenjivati u svim segmentima zdravstvenog Sistema.