27. mart – DONIRANA OPREMA ZA RANO OTKRIVANJE RAKA DOJKE

0
361

Donirana oprema za rano otkrivanje raka dojkeHypo Alpe Adria banka AD Podgorica obezbijedila je Domu zdravlja u Podgorici sredstva za nabavku opreme za rano otkrivanje raka dojke – saopšteno je nakon sastanka direktora Doma zdravlja Podgorica  dr Nebojše Kavarića i glavnog izvršnog direktora Hypo Alpe Adria banke Christopha Schoena.

Kako je saopšteno, riječ je o opremi najsavremenijih karakteristika: komori za vlažno razvijanje RTG i mammo komori, vrijednim ukupno 15,5 hiljada eura, čijim će se instaliranjem i stavljanjem u funkciju u Centru za radiološku dijagnostiku u Domu zdravlja Podgorica značajno poboljšati  zdravstvena zaštita i preventiva.

Kavarić se Hypo banci zahvalio na donaciji i ukazao na to da je modernizacija i nabavka opreme, posebno one namijenjene za prevenciju bolesti – izuzetno važna za Dom zdravlja.

– Svakodnevno se u Domu zdravlja obavi preko 6000 pregleda i nabavka savremene opreme za rano otkrivanje raka dojke, u instituciji u kojoj gravitira preko 60000 žena, od izuzetne je važnosti – kazao je Kavarić.

Glavni izvršni direktor Hypo banke Christoph Schoen podsjetio je da od samog početka rada u Crnoj Gori Hypo Alpe-Adria  planski, u okviru svog budžeta, izdvaja sredstva za podršku rada kako zdravstvenih tako i vaspitno – obrazovnih institucija, kao i događaja koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti.

Schoen je naveo da je cilj Hypo banke  da bude dio lokalnog identiteta.

– Prioritet su djeca i institucije koje vode računa o njihovom razvoju, kao i projekti od značaja za socijalnu i zdravstvenu zaštitu – kazao je Schoen.