27. mart – UNDP I UNICEF opremili tri karantina

0
183

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Dječji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) obezbijedili su opremu za tri karantina u Podgorici, Danilovgradu i Ulcinju, u vrijednosti od preko 42.000 američkih dolara.

Ovo je dio kontinuirane podrške koju UNDP i UNICEF pružaju Crnoj Gori, u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, s ciljem da se osigura adekvatan i pravovremen odgovor na pandemiju koronavirusa.

Oprema je isporučena, a sastoji se od namještaja, klima uređaja, kućnih aparata, bijele tehnike i ostalih potrepština neophodnih za uspostavljanje i funkcionisanje karantinskih prostora. Na ovaj način, omogućiće se unapređenje uslova i kapaciteta karantinskog smještaja na tri lokacije.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i Sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, pod vođstvom Svjetske zdravstvene organizacije, formirali su radne grupe koje su već pripremile plan aktivnosti za apsorpciju pomoći UN, razvojnih partnera i drugih donatora, u borbi protiv širenja koronavirusa, saniranja posljedica i oporavka od pandemije.