28. decembar – Udruženje donatora iz Nikšića donirali su KCCG kolposkop 150 FC

0
317

Udruženje donatora iz Nikšića donirali su za potrebe Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), aparat kolposkop 150 FC.
Direktor KCCG dr Jevto Eraković izrazio je zahvalnost za donaciju Udruženih donatora iz Nikšića, grupe istaknutih privrednika iz Nikšića koju su osjetili potrebu i svrsishodno namijenili sredstva za potrebe Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCCG i nabavku novog kolposkopa.
Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Ivan Đukić, kazao je da se radi o najsavremenom kolposkop aparatu, koji će nam značajno olakšati rad u smislu prevencije karcinoma grlića materice.
– Jako je bitno da naglasim da je i pored volje, stručnosti i ambulanti koje radimo, kao i aparata, jako je bitno da apelujem da se pacijentkinje javljaju redovno na ginekološke preglede kako bi svi zajedno uspjeli da smanjimo ovu opasnu bolest – naglasio je dr Đukić i još jednom zahvalio donatorima iz Nikšića u nadi da će se saradnja nastaviti.
Ispred donatora iz Nikšića obratio se Brano Mićković, i istakao da ima veliku čast da u ime Privrednika iz Nikšića uruči skromnu donaciju sa nadam da će unaprijediti rad KCCG, a samim tim i uslugu prema građanima Crne Gore.
– Istakao bih da su moje kolege privrednici i ovog puta pokazali nesebičnu spremnost da podrže akcije ovog tipa. Ja bih samo pomenuo firme koje su učesnici ove akcije: Comp Comerc, Agromont, Nikšićki Mlin, Entext, Javorak, Radio difuzni centar Slobodan Stanišić, Goldenwood, Knjaz, Arterija studio, Dekor Iva-co, Veletex i Jolly Commerce – kazao je Mićković.