29-31. maj – ODRŽANA II MEDICAL KONFERENCIJA

0
385

U hotelu “Mediteran” u Bečićima od 29-31. maja održana je II godišnja Medical konferencija. Stručni skup je organizovan u skladu sa aktuelnim temama posvećenim zdravstvu, medicini i farmaciji, a podržan je od velikog broja institucija i zdravstvenih ustanova u pomenutim i srodnim oblastima.

U organizaciji časopisa Medical, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore, a čiji je generalni sponzor bila veledrogerija Glosarij d.o.o uspješno je održana druga po redu godišnja Medical konferencija sa preko 200 učesnika.

Konferenciju je otvorio Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore prof. dr Miodrag Radunović koji je istakao značaj same konferencije, ali i časopisa Medical.

– Nemjerljiva je uloga ovog časopisa jer je njegov bogat i zanimljiv sadržaj dostupan širokoj javnosti, na dispoziciji je svakom građaninu, hronološki prati rad svih crnogorskih institucija i kao takav edukuje čitaoce Njihovi saradnici su eminentni stručnjaci iz različitih oblasti medicine iz Crne Gore i regiona, koji na prijemčiv način nastoje da približe čitaocima sve što ih zanima o bolestima koje najviše opterećuju čovječanstvo, a kreatori Medicala kroz svoja pitanja i sugestije su i sami čitaoci – rekao je ministar zdravlja.

Na svečanom otvaranju konferencije prisustvovali su mnogi eminentni stručnjaci iz oblasti zdravstva, medicine i farmacije, a prisutne su pozdravili i dr sc Kenan Hrapović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje  Crne Gore i dr Miodrag Drljević, direktor CALIMS-Crnogorske agencije za ljekove i medicinska sredstva.