29. april – EPCG donirala 55.000 eura bolnici Brezovik

0
117

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG ) donirala je Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Dr Jovan Bulajić u Brezoviku aparat za imunohistohemijsku dijagnostiku – imunostejner u vrijednosti od 35.000 eura, kao i 20.000 za adaptaciju kabineta za slip apnea sindrom.

– Imunostejner je aparat namijenjen za imunohistohemijsku dijagnostiku i testiranje u optimalnom odabiru terapije za pacijente oboljele od karcinoma pluća. Imunohistohemija je metoda u laboratorijskoj dijagnostici koja omogućava tačnu dijagnostiku tumora. Nephodna je za uvođenje ciljane terapije, odnosno, da se za svakog pacijenta sa karcinomom odabere način liječenja koji njemu najviše odgovara – objasnio je direktor te zdravstvene ustanove dr Predrag Pejović.

On je kazao da će donacija od 20.000 eura biti usmjerena na adaptaciju kabineta za dijagnostiku sleep apnea sindroma, koji je potencijalno ozbiljan poremećaj spavanja, izazvan prekidima disanja tokom sna.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, koji je uručio donaciju, izrazio je zadovoljstvo što su u mogućnosti da pomognu institucije koje brinu o našem zdravlju i koje su u prethodnom periodu podnijele najveći teret.

– Sve što se uradi za zdravstvene institucije je malo – kazao je Đukanović.

On je u ime EPCG zahvalio dr Pejoviću i osoblju za sve što su uradili u proteklom periodu.

– EPCG će uvijek biti na raspolaganju širim društvenim interesima, a mislimo da veći interes od zdravlja naših građana ne postoji. Ovo što radi EPCG je trunka zahvalnosti u odnosu na beskrajnu zahvalnost koju imate od svih građana i EPCG – kazao je Đukanović. Onogost.me