29. jul – Očekivali da će doći do širenja infekcije

0
186

Direktor Instituta za javno zdravlje prof. dr Boban Mugoša kazao je da širenje infekcije koronavirusa nije nešto što nijesu očekivali da će se desiti.

– Za razliku od ranijeg perioda nemamo zatvorene granice, ustanove, kafiće, lokale… Imamo veliki dolazak ljudi sa strane i samim tim mogućnost infekcije je veća – rekao je prof. Mugoša.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Crne Gore dr Nemanja Radojević kazao je da je tokom vikenda preminuo pacijent rođen 1970. godine. On je kazao da virus nije oslabio, kao i da su stope hospitalizacije i smrtnosti iste kao i prije. Saopštio je i da su u bolnicama u Crnoj Gori hospitalizovana 32 pacijenta.

– U KCCG je 11 pacijenata, a dva su u teškom stanju. U Baru je sedam pacijenata i tu je bio smrtni slučaj tokom vikenda, u pitanju je mlađi pacijent. U Beranama 14 pacijenata od čega su dva životno ugrožena ali nisu na respiratoru. Zaključujemo da virus nije oslabio, stope smrtnosti identične kao prije što nas obavezuje na dodatni oprez i nošenje zaštitne opreme kao i sve što Institut za javno zdravlje i NKT ponavljaju – kazao je dr Radojević.