29. jun – Odgovornim ponašanjem i poštovanjem mjera u borbi protiv COVID19

0
180

Vlada Crne Gore zdravlje građana stavila je u vrh svojih prioriteta, jer ono nema alternativu niti cijenu, što je potvrdio i izuzetno dobar odgovor sistema u prvoj fazi pandemije COVID19, saopštio je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović na sastanku sa njenom ekselencijom gospođpm Alison Kemp, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori.

Ministar Hrapović je podsjetio da su u borbi protiv korona virusa, uz zdravstveni sistem i ostale institucije i nadležne državne organe, posebnu odgovornost pokazali naši građani koji su se striktno pridržavali preporuka i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i time doprinijeli suzbijanju širenja epidemije.

– Sada kada se, kao i cijeli svijet, nalazimo u mnogo kompleksnijoj epidemiološkoj situaciji, suočavamo se sa puno izazova, kako zdravstvenih tako i ekonomskih.

Uspjeh zajedničkog odgovora na borbu protiv korona virusa je bila vrijedna truda stotine neprospavanih noći svih u sistemu, mjesecima priprema za kvalitetan odgovor zdravstvenih službi.

-Zdravstveni radnici su pokazali od prvog dana od kada je zdravstveni sistem započeo sa mjerama da znaju, da umiju, da su posvećeni i odgovorni u obavezama koje je pred njih stavila pandemija virusa korona. I sada treba, još snažnije da pokažemo odgovornost prema sopstvenom zdravlju, prema zdravlju naših najbližih.