29. maj – OTVORENA MEĐUNARODNA SPECIJALISTIČKA ŠKOLA ECPD

0
415

333Sekretar Ministarstva zdravlja Zoran Kostić otvorio je 29. maja u Hotelu “Kataro” u Kotoru trodnevnu VII Međunarodnu specijalističku školu Evropskog centra za mir i razvoj (ECPD) na temu “Savremena dostignuća u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji bolesti zavisnosti”. Kako je tom prilikom kazao, problem zloupotrebe opojnih droga i psihoaktivnih supstanci i uopšte bolesti zavisnosti poprima globalne razmjere i svako društvo ima obavezu da mobiliše sve raspoložive kapacitete kako bi se suprotsavilo ovom izazovu.

Na otvaranju su govorili i izvršni direktor ECPD prof. dr Negoslav P. Ostojić, predsjednica Savjeta škole prof. dr Slavica Đukić, direktor Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor doc. dr Dragan Čabarkapa, kao i eminentni stručnjaci iz ove oblasti iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Međunarodnu specijalističku školu organizovao je Evropski centar za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije.