29. oktobar – Caritas uručio vrijednu medicinsku opremu Opštoj bolnici „Blažo Orlandić“ u Baru

0
165

Direktor Caritasa Crne Gore, Marko Đelović uručio je donaciju mreže Caritasa u Crnoj Gori u vidu medicinske opreme Opštoj bolnici „Blažo Orlandić“ u Baru. Vrijednost opreme iznosila je 12.385 eura.

Donirana oprema uključuje EKG aparate, infuzione pumpe, laringoskope, kao i pulsne oximetare, kako bi se pacijentima omogućilo bolje i kvalitetnije liječenje u ovoj ustanovi.

U ime Caritasove mreže, donaciju je predao direktor Caritasa Crne Gore, Marko Đelović, a u ime Opšte bolnice u Baru donaciju je primio direktor bolnice, dr Igor Karišik. Ovim povodom Đelović je istakao da je današnja donacija šesta po redu isporuka medicinske opreme zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori i da je od izuzetne važnosti da u ovom izazovnom vremenu, koje nam je pandemija nametnula, djelujemo zajedno i pomognemo jedni drugima. On je dalje naglasio da sve zdravstvene institucije u Crnoj Gori, kao i svi medicinski radnici, rade pod velikim pritiskom i ulažu nadljudske napore, pa stoga ovakvim i sličnim donacijama možemo donekle pokušati da im olakšamo posao u cilju dobijanja kvalitetnijeg pristupa liječenju.