31. oktobar – NLB Banka donirala CTG aparat Domu zdravlja Podgorica

0
158

NLB Banka uručila vrijednu donaciju Domu zdravlja Podgorica – CTG aparat za potrebe ginekološke ambulante ove javne zdravstvene ustanove, a koji će doprinijeti boljim uslovima za rad medicinskog osoblja ali i pružiti lagodnije iskustvo za buduće majke koje tamo ostvaruju zdravstenu njegu.

Ovim se nastavlja kampanja Mali koraci mijenjaju svijet na bolje kojom je NLB Banka u vidu donacija različite opreme i alata, do sada podržala rad porodilišta u Nikšiću, Podgorici, Beranama, Bijelom Polju i Tivtu.

CTG aparati koji j predmet ove donacije je specijalni uređaji koji se koristi za praćenja stanja fetusa, tj. njegove ugroženosti tokom trudnoće.

Donaciju je ispred NLB Banke uručio Martin Leberle, glavni izvršni direktor dok je u ime Doma zdravlja Podgorica primio direktor Doma zdravlja dr Danilo Jokić.

– Uvijek smo pažljivo osluškivali potrebe zdravstvenog sistema zato je značajan broj naših donacija usmjeren u pravcu poboljšanja uslova za rad i liječenja u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore. Mi godinama unazad realizujemo akciju Mali koraci mijenjaju svijet na bolje za podršku porodilištima, i zaista vjerujemo da malim udruženim akcijama možemo doprinijeti boljem i zdravijem okruženju za sve nas – poručio je Leberle prilikom uručenja donacije.

Dr Jokić je ovom prilikom rekao da je upotreba CTG aparata značajno smanjila komplikacije u perinatologiji. On je kazao da ova medicinska oprema ima veliki značaj kod rizičnih trudnoća, kod trudnica koje imaju dijabetes, srčanih bolesti, imaju povišen krvni pritisak, vioku temperaturu ili neku infekciju. On je dodao da je značaj CTG aparata veliki kod starijih prvorotki ili kod žena koje su dugo liječene od steriliteta, kao i u slučaju kada se radi o blizanačkoj trudnoći…

– Izražavam zahvalnost NLB Banci i direktoru gospodinu Leberlu, što su prepoznali potrebe Doma zdravlja Podgorica, potrebe građanna Podgorice i što su pokazali da NLB Banka gaji kulturu društveno odgovornog poslovanja – zaključio je dr Jokić.

NLB Banka se opredijelila za donaciju nakon zamolnice NVO Udruženje Roditelja koje je ukazalo na urgentnu potrebu za nabavkom ovog uređaja u okviru primarne zdravstvene zaštite za trudnice.