3. mart – NUMANOVIĆ I STIJEPOVIĆ OBIŠLI STAMBENU ZGRADU ZDRAVSTVENIH RADNIKA

0
485

Numanovic i Stijepovic u posjeti stambenoj zgradi  zdravstvenih radnikaRukovodilac Ministarstva zdravlja dr Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednici obje sindikalne organizacije zdravstvenih radnika dr Vladimir Pavićević i dr Ljiljana Krivokapić obišli su stambenu zgradu zdravstvenih radnika u Bulevaru Stanka Radonjića u Podgorici.

Kako je tom prilikom kazao Numanović, u zgradi zdravstvenih radnika useljeno je ukupno 107 stanova, a planira se i gradnja u Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju i Tivtu.

– Prva faza od 37 stanova useljena je 2013. godine, a sada i ova druga, od 70 stanova – objasnio je Numanović nakon obilska zgrade.

Kako je podjsetio, Vlada je posljednje tri godine u stambeni fond zdravstvo uplaćivala po 350 hiljada eura.

– Siguran sam da će tom dinamikom nastaviti i naredne godine i na taj način stvoriti pretpostavku za brže i kvalitetnije rješavanje stambenog pitanja svakog zdravstvenog radnika – ocijenio je Numanović.

Predsjednica Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić podsjetila je da je prije dvije godine formirana zdravstvena stambena zadruga. Ona je kazala da su iz Sindikata zdravstva dobili tri partnera – dva reprezantitivna sindikata i Ministarstvo zdravlja, koje je formiralo stambenu zadrugu.

– Ovo je druga zgrada koju mi radimo, ali prva koju radimo sopstvenim sredstvima – dodala je Krivokapić.

Ona je kazala da Sindikatu nedostaje još to da omogući zaposlenima u sistemu zdravstva, koji su imali bilo kakvo riješeno stambeno pitanje, da dobiju određene kredite od tri do 15 hiljada eura za adaptaciju prostora ili dokup stanova.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović kazao je da je Glavni grad uložio 1,1 miliona eura, a da je odlukom Skupštine stambenoj zadruzi zdravstva ustupljeno zemljište u vrijednosti od 750 hiljada eura, veličine 4,5 hiljada kvadratnih metara.

– To zemljište i ovaj objekat su oslobođeni komunalija u vrijednosti od 370 hiljada eura – objasnio je Stijepović.

Prema njegovim riječima, Glavni grad će, kao odgovorna gradska uprava, nastaviti i dalje da brine o građanima, ne samo kada su u pitanju infrastrukturni, već i stambeni problem, zajedno sa problemom nezaposlenosti.

– Kroz Skupštinu Glavnog grada predložiću ustupanje još jedne parcele u neposredoj blizini, kako bi u skladu sa svojim procedurama i mogućnostima u narednom periodu izgradili još jedan ovakav objekat – kazao je Stijepović.