30. januar – HMP Bijelo Polje imali 1.700 intervencija za manje mjesec dana

0
157

Služba hitne medicinske pomoći u Bijelom Polju za manje od mjesec imala je 1.700 intervencija. Iz HMP kažu da je ovih dana među pacijentima manje oboljelih od respiratornih infekcija-kovid infekcije, dok su izraženi hronični bolesnici, srčani bolesnici, asmatičari, kao i plućni bolesnici.

– Od Nove godine imali smo blizu 1.400 intervencija u ambulanti i imali smo preko 280 intervencija na terenu, što je za nas impozantna cifra, s obzirom da imamo jak teren, a nas je malo – kazao je rukovodilac službe HMP Bijelo Polje dr Besim Kadić.

U Službi hitne medicinske pomoći gužve su svakodnevne, a posebno u večernjim satima.

– Sad su izraženi hronični bolesnici, to su srčani bolesnici i asmatičari, kao i plućni bolesnici. Ovih dana je malo manje oboljelih od respiratornih infekcija-kovid infekcije – istakao je dr Kadić.

Služba je, kaže, dobro organizovana, svi su posvećeni poslu i svjesni odgovornosti.

– Organizujemo službu da budu dva ljekara po smjeni, često se našalim da smo mi po dvije noći ovdje, jednu kući. Sebe žrtvujemo na neki način, ali samo da ova pandemija prođe pa će biti malo lakše – kazao je dr Kadić.

Koliko je ovaj posao težak i odgovoran najbolje zna Jelenka Đurović medicinska sestra koja u Hitnoj medicinskoj pomoći radi 25 godina.

– Imamo vrlo stresne situacije, mi kad završimo smjenu u Službi hitne pomoći ne možemo otići kući ravnodušno – kazala je medicinska sestra Đurović. TVCG