31. januar – Besplatne ulaznice za NP dobrovoljnim davaocima krvi

0
173

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore dr Tamara Šćepanović i direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Aleksandar Bulatović potpisali su Memorandum o saradnji, kojim su omogućene besplatne ulaznice za dobrovoljne davaoce krvi. Građani koji budu dobrovoljno dali krv biće u prilici da besplatno posjete jedan od naših nacionalnih parkova. Memorandum o saradnji predstavlja mali doprinos I znak pažnje za ovo humano djelo.

Dr Šćepanović zahvalila se na uručenim vaučerima u nadi da će se sa ovom praksom nastaviti i u budućnosti. Ona se nada da će i drugi slijediti primjer JP Nacionalni parkovi Crne Gore, kako bi se pomoglo u promociji i poboljšanju dobrovoljnog davalaštva u našoj zemlji.

– Ovakvim djelima pomažu nam da našim građanima poklonimo pažnju i zahvalnost što dobrovoljno daruju krv, kako bi naša transfuziološka služba u svakom trenutku imala stabilne zalihe krvi, te kako bi mogla da odgovori svim izazovima. Zato bih iskoristila ovu priliku da pozovem građane da učestvuju u našim akcijama i da doniraju krv, kako bi naša institucija bila sigurna luka za sve one kojima je krv neophodna – poručila je dr Šćepanović.

Direktor JPNPCG zadovoljan je što su u prilici da podrže dobrovoljno davalaštvo koje Zavod za transfuziju krvi Crne Gore sprovodi.

– Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore u promociji dobrovoljnog davalaštva i nadam se da će i duge institucije slijediti naš primjer – istakao je Bulatović.

Potpisnici Memoranduma vjeruju da će dobra saradnja između Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore i Nacionalnih parkova postati praksa koja će podstaći građane na ovaj humani čin.