7. maj – MEDELA HEALTHCARE DAN

0
480

Stručni skup pod nazivom “Medela Healthcare dan” održan je 7. maja na Plavnici u organizaciji firmi “Osmi red-D” i “Medela”.

Na skupu se govorilo o jedinstvenom sistemu za torakalnu drenažu sa digitalnim praćenjem i prikazom parametara, prednostima torakalne drenaže kroz digitalno praćenje vazduha, tečnosti i pritiska, te inovacijama u tehnologiji visoko vakumskih sukcionih pumpi. Predavač je bio prof. Sean Lyons, regionalni menadžer za Evropu, Istočnu Evropu i Afriku iz firme „Medela“ iz Švajcarske.

Kako su saopštili iz te firme, Medelini aspiratori prisutni su u Kliničkom Centru Crne Gore i u svim bolnicama u Crnoj Gori. Kompanija je nastala 1961. godine, a već više od 50 godina prisutna je na svjetskom tržištu i iz male porodične firme razvila se u globalnog proizvođača tehnološki naprednih pumpi za dojenje i medicinske vakumske tehnologije. Ključni aspekt dugogodišnjeg uspjeha kompanije je kontinuirano istraživanje, koje osigurava inovacije u području dojenja i medicinske vakuumske tehnologije.