CALIMS osvojio Oskar kvaliteta 2016

0
512

AgenOskar kvaliteta 2016cija za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore osvojila Nagradu za poslovnu izvrsnost – OSKAR KVALITETA 2016 za organizacije van teritorije Republike Srbije

Dana 17. novembra 2016. godine na svečanosti upriličenoj u Privrednoj komori Srbije, Agenciji za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore uručena je Nagrada za poslovnu izvrsnost – OSKAR KVALITETA 2016 za organizacije van Republike Srbije, koju dodjeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede Srbije.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost OSKAR KVALITETA se već 20 godina dodjeljuje profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti, a dodjeljuje se uz podršku državnih institucija i privrednih asocijacija koje su u okviru svojih aktivnosti angažovane na praćenju i podsticanju unapređenja kvaliteta u Srbiji i okruženju. Paradigma poslovne izvrsnosti i modeli nagrada koji su na nju oslonjeni, prisutni su u Evropi preko 20 godina i ova nagrada je oslonjena na evropski model poslovne izvrsnosti.

U ime CALIMS nagradu je primio direktor Agencije dr Milorad Drljević.

Nagradu je dodijelio žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija na osnovu ocjena Ocjenjivačkog tima biranog sa liste registrovanih ocjenjivača za poslovnu izvrsnost po FQCE modelu izvrsnosti.

Prilikom otvaranja svečanosti, skupu su se obratili: Miroslav Miletić, potpredsjednik Privredne komore Srbije (u ime domaćina skupa), Jovan Petrović, pomoćnik ministra privrede i dr Miloš Jelić, predsednik Stručnog savjeta Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost.

Nagrada „Oskar kvaliteta“ ustanovljena je 1994. godine i dodjeljuje se od 1995. godine, najprije kao nagrada za kvalitet, a od 2000. godine kao nagrada za poslovnu izvrsnost. Nagrada „Oskar kvaliteta“ kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM Excellence Award). Od 2013. godine dodeljuje se i Nagrada za poslovnu izvrsnost za oranizacije van teritorije Republike Srbije. Oskar kvaliteta se dodeljuje u tri kategorije: 1. Realni sektor, 2. Javni sektor i 3. Organizacije van teritorije Republike Srbije.