Mladalački izgled lica u poznoj dobi bez hemije

0
953

Konzultacije_HRV_webTEENLIFTING tretman zaštićen je Hrvatskoj, zemljama Evropske unije, SAD, Kini, Srbiji, a od polovine februara franšiza je stigla i u Crnu Goru, u strudio ljepote “Marika” zahvaljujući kozmetičarki Mirjani Vujačić čija je vizija praćenje trendova koji prirodnim metodama pobjeđuju godine. Preko studija ljepote “Marika” u Baru moguće je konsultovati se i dobiti preporuke od dr Malbaša Gošović za tretmane i u zdravstvenim i  kozmetčkim svrhama, kao i koristiti Teenlifting.

Kako fitnes oblikuje i održava mladalački izgled tijela, tako Teenlifting čini lice jedrijim, mlađim, blistavijim i što je najvažnije – prirodnim, bez upotrebe hemije.

Početkom 30-tih godina životne dobi  mišići lica se opuštaju, mijenja se oblik i izraz lica. Nešto prije 30-tih su godine kada se počinje sa Teenlifting-om da bi se zadržao čvrst oblik lica iz treće decenije životne dobi, ta svima nama dopadljiva mladalačka forma.

Gornja granica starosne dobi za Teenlifting ne postoji. Teenlifting nije bolan, a neugodni osjećaj elektrostimulacije rješava se tako što klijent sam određuje jačinu stimulacije u svakom trenutku. Teenlifting stimulacija utiče na zdravlje, izgled i napetost kože:

– povećava tonus napetosti mišića,

– pojačanom cirkulacijom i limfnom drenažom potkožnih tkiva i tkiva kože, što osigurava brži ulazak hranjivih sastojaka, vode, hormona…i izbacivanje otpadnih tvari,

– pojačava mikrocirkulaciju kože koja joj daje zategnutost, napetost, sjaj, i na najzdraviji način stimuliše prirodno stiskanje kože.

Jako je važno da osjetite vlastite mišiće, da ih osvijestite i da shvatite da ustvari imamo sve što nam treba da održimo svoj izgled, podignemo podbradak i obraz bez ikakve hemije i to na najzdraviji mogući način.

Ovdje se radi o elektro stimulaciji vlastitih mišića – mišića podbratka, usta, obraza, očiju. Kada stavimo elektrode na lice, odnosno na podbradak, dobijamo jedan pokret podizanja cijelog lica prema gore i taj trening, vježbanje od pola sata ojača sve mišiće lica i podbratka tako da  oni vremenom ostanu onako oblikovani kao što su bili i prije nego što su se počeli opuštati.

Za stimulacije velikih grupa mišića koriste se posebno i novooblikovane elektrode kao i standardne elektrode, postavljene nestandardnom metodom u svrhu postizanja kvalitetnijih i učinkovitijih rezultata.

– Teenlifiting aparatima za elektrostimulaciju mišića, revitalizaciju mišića i stimulaciju akupunkturnih tačaka postižu se izuzetno dobri rezultati u: kozmetici (pomlađivanju) lica i tijela, prevenciji (održavanju) dobre mišićne kondicije lica i tijela kod sportista, osoba starije životne dobi i ostalih, rehabilitaciji, tretiranje oštećene periferne cirkulacije, grčeva, cerebralne paralize, atrofije mišića, artroze koljena i kukova, bolova u lumbalnom i vratnom dijelu kičme…

Platizma je mišić koji pokriva cijeli vrat, podbradak i donji dio lica. Teenlifting platizme je elektrostimulacija svih mišića vrata, podbratka, usta i obraza u svrhu: zatezanja vrata, nestajanja podbratka, izvlačenje brade i usta, podizanja obraza, sužavanja lica i vrata, podizanja tonusa mišića i kože, smanjenja podočnjaka, smanjenja otečenosti kapaka, jačanja čeljusnog zgloba i rehabilitacije hrkanja.

Teenlifting  platizme se razlikuje od drugih  kozmetičkih metoda jer jedina djeluje na mišić, kožu i kosti istovremeno, što pospješuje i zdravlje osobe, a nije bolna metoda. Na svjetskom tržištu ovo je jedinstvena inovativna metoda jer koristi specijalno oblikovane elektrode za stimulaciju velikih grupa mišića. 

Mišić Platizma (Musculus platysma- široki mišić vrata) izuzetno je nježne građe, ima veliku površinu i pokriva vrat s prednje i bočne strane. Mišić polazi od ramena i dubokog dekoltea sa prednje strane (fascie Musculus deltoideus-a i Musculus pectoralisa major-a) te pomaže spuštanju donje čeljusti i povlačenju kraja usana prema dolje.

Mnogi misle kako podbradak nastaje   primarno zbog prekomjerne tjelesne težine i u starijoj dobi, ali gubitkom hormona rasta već u 20-im godinama podbradak se počinje opuštati.

Teenlifting elektrostimulacija Platizme djeluje poput fitnessa za vaše lice. Teenliftingom Platizme postiže se vidljivo podizanje tonusa mišića i kože, istovremeno smanjenje podbratka uz podizanje usta i obraza te sužavanje lica i vrata.

Na Teenlifting Platizme ne mogu doći osobe koje imaju ugrađeni pejsmejker, akutnu upalu vena, trudnice i osobe koje imaju epilepsiju, a jako je povoljan za osobe koje imaju glavobolju i migrenu.