Ne dozvoljavam da me posao oblikuje

0
540

[heading size=”7”]Intervju: BANE NEDOVIĆ, crnogorski pjevač i kompozitor [/heading]

baneKoliko se dugo baviš umjetnošću i koji bi trenutak u svojoj karijeri izdvojio kao najdraži, a koji kao najstresniji?

Sve je počelo od moje 10. godine, kada sam i upisao Nižu muzičku školu “Vasa Pavić”, odsjek za harmoniku. Najdraži momenat je uslijedio kada sam oformio grupu “No Name” zajedno sa svojim drugovima. Niko od nas nije slutio tako velik i brz uspjeh našeg zajedničkog rada. Za najstresniji trenutak pomenuo bih razlaz te grupe, nakon kojeg je uslijedio jako težak period, kako u mom, tako i u životu ostalih mojih drugova iz benda.

Da li si zbog posla kojim se baviš primoran na neka odricanja?

Živim onako kako ja mislim da treba i ne dozvoljavam da posao oblikuje mene, već ja njega. Odricanja svakako da ima, ali ne u mjeri u kojoj bi to predstavljalo problem mojoj slobodi izbora.

Kako za tebe izgleda savršeno proveden dan?

Tada sam okružen meni dra­gim ljudima, porodicom, prijateljima, lijepim djevojkama… i sama ta razmje­na energija čini vrijeme ispunjenim na pravi način.

Koliko pažnje posvećuješ zdravoj ishrani, fizičkim aktivnostima…?

Uživam u hrani i volim da jedem u našim restoranima, planiram da u nekom narednom periodu jedan dio svog vremena posvetim i tom kulinarskom svijetu, prema kojem imam veliko poštovanje. Što se tiče fizičke aktivnosti, ona varira od mog raspoloženja. Priznajem da bi trebalo redovnije da budem u pokretu i treningu u ovim zimskih danima.

Osim muzike, šta je to što te najviše ispunjava?

Lijepo vrijeme, boravak u prirodi i čitanje knjiga, koje pospje­šuju kreativno razmišljanje, daju neki zdravi stimulans u životu.

Da li imaš neku fobiju i, ukoliko imaš, da li se i kako boriš sa njom?

Plašim se visine i svakog balkona višespratne zgrade. Moj jedini izbor je da ne izlazim na njih.

Šta bi volio da ti obilježi 2014. godinu?

Izlazak albuma, kao i koncertna turneja po svim repub­likama bivše Jugoslavije.

Poruka čitaocima Medicala…

Ne dozvolite da vam iko pametuje o vašem životu.