OPTIMIZAM KAO STIL ŽIVOTA

0
563

Trudim se da što zdravije živim, koliko god mi to obaveze dozvoljavaju. Zagovornik sam zdrave hrane, ali se ponekad ne mogu oduprijeti nekim hedonističkim navikama,  ali sve u granicama normale. Vino je zdravo, kažu stari, tako da ponekad uz društvo „ukradem” čašicu vina. Miris duvana nikako ne podnosim i nikada ga nijesam probala.

Uživa u odlascima na masažu, redovnim posjetama frizeru i kozmetičkim tretmanima na koje povremeno odlazi. Iako nema ništa protiv estetske hirurgije, ukoliko postoji opravdani razlog za to, pretjerivanje u napumpavanju usana i drugih djelova tijela smatra nepotrebnim i neestetskim.

 Svjesna sam da ulazim u srednje godine i samim tim obim pažnje koju sebi posvećujem mora se povećati, i to ne samo zbog posla kojim se bavim, nego i zbog kulture izgleda. Ja volim da se šminkam, volim da sam dotjerana u svakom momentu i to mi zaista nije opterećujuće, već mi je to navika. Vrlo često masiram lice, da bi se prokrvilo i da bi se elastičnost kože što duže sačuvala. Iako sam svjesna da su estetski zahvati danas već postali imperativ,  ja ne bih voljela da ne ličim više na sebe.

Uz dobu organizaciju vremena sve je moguće. Žene se olako odriču trenutaka koji treba da budu njihovi i koji će ih učiniti boljim i srećnijim suprugama i majkama, zbog čega profesorica Zoja apeluje na sve žene.

Mislim da jedan broj žena, mada,  to sad srećom ide nabolje, kada postanu supruge, a naročito majke, kao da prestane da se brine o svom izgledu i da neke trenutke koje treba da poklone sebi, veoma olako poklanjaju nekim obavezama koje, možda nesvjesno, same sebi nameću bez ikakve potrebe. Svaka žena zaslužuje malo svog mira, opuštajućih trenutaka i sličih sitnica koje nije teško priuštiti.

Njena poruka čitaocima Medical-a, i svim ostalim ljudima je, naravno, u njenom razdraganom duhu.

Čuvajte svoje zdravlje, održavajte ga koliko god možete i izbjegavajte negativne osobe koje vam isisavaju energiju. U svemu što nije lijepo pronađite tračak svjetlosti i budite optimistični. Ako u vašem životu trenutno „pada kiša“, ne brinite,  poslije nje MORA doći sunce.