Septembar 2013 – AKTIVNOSTI MINISTARSTVA

0
412

sep 2013U nizu aktivnosti koje su tokom septembra sprovedene na nivou Ministarstva zdravlja obavljen je jedan broj posjeta i sastanaka koji su za cilj imali vršenje uvida u stanje na terenu, kao i pružanje podrške i sugestija u vezi sa daljim radom. S tim u vezi, ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović, sa saradnicima, i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Kenan Hrapović boravili su 6-og septembra u radnoj posjeti Opštini Pljevlja. Pored učešća u sastanku sa predsjednikom Opštine Pljevlja dr Milojem Pupuvićem, Menadžmentom Opšte bolnice – Pljev­lja, te direktorom ove ustanove dr Zoranom Tabašem, obavljena je posjeta akcije krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, koja je tog dana organizovana u Centru Pljevalja.

Akciju je u cilju promovisanja prevencije bubrežne bolesti, inicirala NVO „Nefro”, koja je tokom svečane sjednice održane u sali Skupštine opštine Pljevlja ministru uručila zahval­nicu. Ministar je posjetio i Kabinet hemodijalize u Opštoj bolnici – Pljevlja.

7-og septembra pomoćnik ministra zdravlja prim. dr Mensud Grbović prisustvovao je Svečanoj skupštini Udruženja fizioterapeuta Crne Gore. On se pojavio u svojstvu govornika. Skup je realizovan u 19.30 h, u Kongresnoj sali Instituta „Dr Simo Milošević” u Igalu.

U okviru ranije promovisanih aktivnosti, u nikšićkom naselju Kličevo svečano je otvorena zdravstvena ambulanta.

17-og septembra ministar Radunović, u društvu nikšićkog gradonačelnika Veselina Grbovića i direktora Doma zdravlja u ovoj opštini dr Slobodana Tomića, pustio je u rad imenovanu zdravstvenu ustanovu. Prilikom ove posjete ministar je obišao novi blok specijalne njege u Specijalnoj bolnici „Dr Jovan Bulajić” u Brezoviku, kao i rekonstruisano Odjeljenje opšte hirurgije u Opštoj bolnici – Nikšić.

U cilju promovisanja značaja realizacije „Skrining programa za rano otkrivanje štetne upotrebe alkohola i alkoholom uzrokovanih poremećaja u Crnoj Gori, 27-og septembra organizovan je skup u podgoričkom hotelu „Ramada”. U ime Ministarstva zdravlja ovom prilikom je govorio pomoćnik ministra zdravlja prim. dr Mensud Grbović.