01.jul – MINISTAR ŠEGRT POSJETIO DOM ZDRAVLJA PODGORICA

0
297

Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt sa saradnicima posjetio je Dom zdravlja Podgorica i tom prilikom obišao zdravstvene objekte Nova Varoš, Stari aerodrom, Tuzi i Golubovci. Razgovarao je sa pacijentima i zaposlenima, kao i sa menadžmentom Doma zdravlja Podgorica.
– Domovi zdravlja u Podgorici su dobro organizovani i nema gužvi, a prioritet u narednom periodu biće poboljšanje odnosa između pacijenata i zdravstvenih radnika, jer je to glavni izvor nezadovoljstva zdravstvenim sistemom. U razgovoru sa pacijentima, stekli smo utisak da se pregledi redovno zakazuju i u svim objektima nije bilo gužvi. Pacijent u zdravstvenim ustanovima mora da osjeti da je dobrodošao, a mi moramo da znamo da zdravstveni sistem i svi zdravstveni radnici postoje zbog usluge pacijentu. Na tome moramo da radimo i to je možda najteži posao. Za to ne trebaju finansije, ali se moraju promijeniti navike – poručio je ministar Šegrt
On je najavio da će za desetak dana početi da radi nova radio-dijagnostika na mamografu u Domu zdravlja na Starom aerodoromu i u Golubovcima, zahvaljujući donaciji mještana. Planira se i disperzija ljekara, kako svi Podgoričani ne bi dolazili u dva ili tri doma zdravlja. U tom cilju na jednoj ili dvije lokacije u Podgorici biće formirane ambulante, posebno u djelovima grada gdje je veliki broj stanovnika.