02. jul – Bilježe najviše novooboljelih od januara – Južna Koreja

0
27

Južna Koreja je zabilježila više od 800 slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj još od početka januara. Epidemiju prati pojava novih žarišta, uz rapidno širenje delta varijante, saopštili su tamošnji zvaničnici.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti tako je izvijestila o 826 novih slučajeva, u odnosu na 762 dan ranije. Sve se dešava nakon najave Vlade da će ovog mjeseca ublažiti mjere socijalnog distanciranja, s obzirom na to da se u proteklom periodu dnevni broj novih slučajeva kretao oko 500, a napori povodom vakcinacije stanovništva ubrzavali. Međutim, tokom ove sedmice, brojke su počele da rastu – prvo iznad 600, a zatim i više od 800 dnevnih slučajeva. Sve to primoralo je Vladu Južne Koreje da odloži primjenu labavijih mjera.

– Više od 80 odsto novih slučajeva već treći dan zaredom dolazi iz gradskog središta Seula, a najveća žarišta postali su restorani i privatne škole – saopštio je ministar unutrašnjih poslova Južne Koreje Žon Hae-čeol, prenosi Analitika.