03. jun – Otvaraju u Prošćenju ambulantu

0
29

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović obišla je Prošćenje, uz Taru, u kom živi oko 570 ljudi.

– Danas se nalazimo u predivnom mjestu nadomak Mojkovca. To je Prošćenje, koje obuhvata više predivnih crnogorskih sela, u kom se danas odvija masovna vakcinacija. Ja sam lično prisustvovala vakcinaciji građana svih dobi, različitih generacija. Maločas se vakcinisala i baka od 80 godina. Tu su i mlađi mještani, odnosno stanovnici ovog predivnog crnogorskog sela. Svi razumiju značaj vakcinacije. Čak sam informisana da je veći broj mještana prethodno vakcinisan u Mojkovcu – kazala je Borovinić Bojović.

Mještani su iskoristili ovu priliku i ministarki skrenuli pažnju da njihova ambulanta od ranije ne radi, pa za svaki odlazak do ljekara mora da se putuje deset kilometara u jednom pravcu, koliko im treba do grada.

– U neposrednoj blizini škole koju pohađa oko 50 đaka, nalazi se ambulanta koja trenutno, nažalost, nije u funkciji, ali u dogovoru sa mještanima i sa doktorom Danilom Jokićem iz DZ Podgorica i doktorom Zejakom iz Doma zdravlja Mojkovac, učinićemo sve da ovu ambulantu ponovo vratimo na korištenje njenim mještanima – najavila je ministarka.

Ona je napomenula da je promoter života na selu, jer i sama živi u jednom.