04. decembar – Preko mobilne aplikacije do zaliha ljekova

0
255

Novi servis eApoteka, putem kojeg će svim osiguranicima Fonda za zdravstveno osiguranje preko portala eZdravlje i mobilnih aplikacija biti dostupna informacija o stanju zaliha ljekova u svim državnim i određenom broju privatnih apoteka u Crnoj Gori, biće pušten je u rad, kazao je direktor FZO Sead Čirgić.
– Fond za zdravstveno osiguranje planira da od srijede u rad pusti novi, po redu četvrti elektronski servis eApoteka, putem kog će svim osiguranicima Fonda za zdravstveno osiguranje, preko portala eZdravlje i mobilnih aplikacija, biti dostupna informacija o stanju zaliha ljekova u svim državnim i određenom broju privatnih apoteka u Crnoj Gori. Trenutno je u završnoj fazi testiranje prenosa podataka iz Montefarma, što znači da će od navedenog datuma biti moguće izvršiti uvid u raspoloživost propisane terapije u svim državnim apotekama – saopštio je Čirgić.
Prema njegovim riječima, istovremeno se ulažu napori kako bi se što veći broj privatnih apoteka uključio u sistem od samog starta, a to, kako ističe, u najvećoj mjeri zavisi od njihovog angažmana i, u ovom momentu, od njihove zainteresovanosti.
On je naglasio da je ovo nastavak aktivnosti koje FZOCG kontinuirano sprovodi u cilju unapređenja dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga.
– Napominjemo da su pored eApoteke, u posljednjih 15 mjeseci razvijeni elektronski servisi za građane: eZakazivanje, eRecept i eNalaz – istakao je Čirgić.