05. decembar – Donacija oftamoloških aparata Domu zdravlja u Rožajama

0
313

Konzulat Crne Gore u Njujorku i Montenegro golf klub doniraće dva vrijedna medicinska aparata očnoj ordinaciji u rožajskom Domu zdravlja.

Dobrotvori će do kraja godine očnoj ordinaciji uručiti indirektni oftalmoskop i egzoftalmometar, koji će služiti u svakodnevnoj oftalmološkoj praksi DZ Rožaje.
Specijalista oftalmolog dr Samir Markišić, istakao je da je riječ o humanom gestu za koji posebnu zahvalnost upućuje Ramadanu Ibriću, Abedinu Kandiću, Nikoli Lukoliću i drugim članovima Montenegro golf kluba u Njujorku. On je posebnu zahvalnost uputio diplomatama Crne Gore u Njujorku, Željku Stamatoviću i konzulu Ameru Cikotiću.
– Radujemo se ovoj vrijednoj donaciji jer je riječ o savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i liječenje. Ovom aparaturom ćemo obezbijediti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu naših pacijenata na čemu smo jako zahvalni donatorima – kazao je dr Markišić.
Inače, ovo nije jedina donacija koju su predstavnici Konzulata Crne Gore u Njujorku u saradnji sa Montenegro golf klubom obezbijedili svom zavičaju. Oni su u septembru obezbijedili značajna novčana sredstva koja su osim bolnici u Brezoviku, podijelili i dječjoj bolnici u Beranama, Dječjem domu Bijela, kao i centrima za brigu o djeci sa posebnim potrebama u Plavu, Beranama i Ulcinju.