04. mart – Nacionalni Call centar za vakcinaciju 1717 počeo sa radom

0
63

Građani koji pripadaju prioritetnim grupama mogu da pozovu Call centar na broj 1717 i zakažu vakcinaciju, oni iz opšte populacije pozivanjem toga broja iskazuju interesovanje, a o terminu vakcinacije biće obaviješteni kada stigne dovoljan broj vakcina.

Generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje pri Ministarstvu zdravlja, Aleksandar Sekulić, pojasnio je da građani mogu da pozovu 1717 i pokažu interesovanje za vakcinaciju, kao i da zakažu termin vakcinacije ukoliko se nalaze u prioritetnim grupama.

– Sve građane, koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju putem upitnika na sajtu covidogovor.me, kontaktiraće operateri za Call centra da im se nakon što dođe dovoljan broj vakcina ponudi termin i mjesto vakcinacije. Dakle, oni koji su popunili upitnik ne moraju da zovu Call centar – pojasnio je Sekulić.

Direktor Komercijalnog sektora u Crnogorskom Telekomu, Predrag Perković, kazao je da mu je zadovoljstvo što je ta kompanija bila partner Ministarstvu zdravlja u implementaciji Call centra 1717, koji će, kako je ocijenio, vjerovatno biti najvažniji broj u Crnoj Gori narednih mjeseci, budući da je proces vakcinacije od nacionalnog značaja.