05. april – Dopremljeno 17 tona medicinske opreme

0
164

Sedamnaest tona medicinske opreme vrijedne oko dva miliona eura, koju je kupila Vlada dopremljeno je u Podgoricu. Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je sa aerodroma da Crna Gora potpuno spremna ulazi u period u kojem se očekuje vrhunac epidemije.

Više od milion zaštitnih maski, 20.000 medicinskih odijela, 15.000 zaštitnih medicinskih naočara, 150 toplomjera za brzo mjerenje temperature, 3.000 testova za testiranje briseva koronavirusa i 20 mobilnih respiratora, samo su dio opreme koju je Vlada kupila.

– Sa ovom opremom i onom opremom od prije neki dan crnogorski zdravstveni sistem je opremljen za izazove koji slijede u narednim danima. Dakle, za ključnu i odlučujuću borbu protiv koronavirusa ulazimo odlučno i spremno – rekao je potpredsjednik Vlade.

I potpredsjednik Simović i ministar zdravlja dr sc Kenan Hrapović kazali su da sva ova oprema neće biti dovoljna ako se građani ne budu pridržavali propisanih mjera.

Ministar zdravlja je pozvao građane da ostanu u svojim domovima.

– Sva ova oprema ne može i neće nam biti dovoljna ako ne budemo poštovali naredbe i preporuke zdravstvenih vlasti i onoga čega svi moramo da se pridržavamo a to je ostanimo kod kuće, ostanimo u svojim domovima, sačuvajmo sebe, sačuvajmo druge od nas. I danas i sjutra svi medicinski radnici očekuju od svakog građanina u Crnoj Gori da ih podrži i da poštuje ono što je preporuka zdravstvene struke. Molim vas ostanimo svi u svojim domovima – kazao je ministar zdravlja.