05. jul – Bolnica na Cetinju dobila novi lift

0
295

Opšta bolnica Danilo I na Cetinju dobila je novi lift, nakon više od 30 godina. Direktorica bolnice dr Sonja Radojičić kaže da je izgradnja novog lifta obezbijeđena budžetskim sredstvima Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje, Prijestonice Cetinje i donacijom Ministastva kulture.

Pacijenti Opšte bolnice Danilo I na Cetinju izgradnjom novog lifta dobiće komforniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu.

Veliku zahvalnost menadžment i zaposleni ove bolnice imaju prema svim pacijentima koji su imali razumijevanje proteklih mjesec – dva, koliko je trajala izgradnja novog lifta. – Posebna zahvalnost i osoblju bolnice na razumijevanju i strpljenju, a ništa manje zahvalnost dugujemo Vatrogasnoj službi grada, kolegama u KCCG i Risanskoj bolnici jer smo bili prinuđeni da dijagnostički neobrađene pacijenete upućujemo u te zdravstvene ustanove, s obzirom na to da nam je Hirurgija i RTG dijagnostika smještena na drugom spratu bolnice, te da je bez lifta zaista bilo onemogućen rad u ustanovi u najzahtjevnijim i hitnim stanjima- naglasila je direktorica Radojičić.

Bolnicu Danilo I izgradio je Knjaz Nikola 1873. godine po projektu dr Frilley-a. Počela je sa radom 1875. godine, a prvi pacijenti bili su ranjenici iz Hercegovačkog ustanka.
Bolnica je rekonstruisana 1912. godine, nova bolnica izgrađena 1964. godine u kojoj se i dalje radi, a ista renovirana nakon zemljotresa u periodu od 1979. do 1985. godine.