05. maj – Medicinarima iz korona bolnica poklanjaju odmor

0
168

– Kao izraz zahvalnosti za sve što čine da se kao država uspješno borimo protiv koronavirusa, 16 crnogorskih hotelijera, a na inicijativu Casa del Mare hotelske grupacije, odlučilo je da medicinskim radnicima, koji se brinu o pacijentima oboljelim od novog koronavirusa, pokloni ukupno 295 vaučera za tri noćenja u hotelima sa 4 i 5 zvjezdica širom Crne Gore – navodi se u saopštenju.

– Ovo je prilika za sve one koji su žrtvovali svoje zdravlje, porodični i lični život da stanu u prvu liniju odbrane od koronavirusa, da provedu vrijeme u lijepom ambijentu i, koliko je to moguće, nadoknade propušteno vrijeme sa svojim porodicama. Sve što su oni uradili i što i dalje rade, da sačuvaju zemlju i stanovništvo, dovelo je do toga da je Crna Gora zemlja sa najmanjom stopom smrtnosti od koronavirusa u Evropi. Ovo je naravno najznačajnije za opšti život stanovništva, ali ništa manje značajno kao poruka o sigurnosti nas kao destinacije i stabilnosti našeg sistema.

Zbog toga smo smatrali da je ova inicijativa najmanje što kao hotelijeri za njih možemo učiniti. Odziv kolega je bio odličan i da nije bilo takvih njihovih reakcija, ni ova inicijativa ne bi bila uspješna. Ovo je vrijeme kada djelujemo i pobjeđujemo samo ako smo tim, a mi u hotelijerstvu ovom inicijativom smo pokazali da ovaj zadatak itekako uspješno ispunjavamo – kazao je Nikola Milić, izvršni direktor i osnivač grupacije Casa del Mare.

Vaučeri podrazumijevaju tri noćenja sa doručkom u hotelima širom Crne Gore, sa akcentom na Primorju. Osim grupacije Casa del Mare, učešće u akciji uzeli su: Budvanska rivijera, Montenegro stars, Chedi hotel, Falkensteiner, Adrija, Kalamper, HEC Residence Miločer, Pine, Regent Porto Montenegro, Hotel i vile Soa, HUMA hotel, Imanje Rakočević, Light House hotel, Hotelska grupa Perla H.Novi i Sun Village.

Medicinari će svoje vaučere moći da iskoriste tokom predstojeće ljetnje sezone u skladu sa njihovim obavezama i kapacitetima hotela, davaoca vaučera, o čemu će biti obaviješteni od strane svojih poslodavaca.