05. septembar – Rekonstruisan Dom zdravlja u Mojkovcu

0
251

Akcija Za ljepše zdravstvene ustanove, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja, Kompanija Cerovo i Radio Televizija Crne Gore potpisali su Memoranduma o saradnji u julu o.g. kojim je predviđena realizacija ovog projekta. Akcija se nastavlja rekonstrukcijom Doma zdravlja u Mojkovcu. U tom objektu biće kompletno renovirani vešeraj i kuhinja, a uradiće se i hidroizolacija jednog dijela krova.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, cilj ove saradnje je da se kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti obezbijede kvalitetniji uslovi za rad i pružanje usluga u zdravstvenim ustanovama.

Realizacija projekta počela je u julu a u okviru njega će biti urađene sanacije, adaptacije ili rekonstrukcije Klinike za Ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Crne Gore, Doma zdravlja Mojkovac i Bar, zdravstvenih stanica Sutomore i Vladimir, kao i Opšte bolnice u Pljevljima.

Kompanija Cerovo obezbijedila je građevinski materijal, radnu snagu i izvesće sve potrebne radove na sanaciji i adaptaciji objekata ukupne vrijednosti preko 50 hiljada eura. Televizija Crne Gore obezbjeđuje vidljivost projekta kroz kontinuirano medijsko praćenje i promovisanje svih aktivnosti za vrijeme trajanja projekta.