07. april – Humanista iz Amerike, Ivo Đukanović donirao bolnici na Cetinju Danilo I50.000 eura

0
190

Opšta bolnica „Danilo I“ na Cetinju dobila je vrijednu donaciju od 50.000 eura za podršku ovoj ustanovi u borbi protiv epidemije koronavirusom.

Naime, gospodin Ivo Đukanović, porijeklom Cetinjanin, koji već dugo godina živi i uspješno radi u Americi, odlučio se na humani gest i vrijednu donaciju zdravstvenom sistemu Crne Gore, kroz donaciju najstarijoj zdravstvenoj ustanovi u državi.

Menadžment zdravstvene ustanove izražava veliku zahvalnost iskrenom humanisti i rodoljubu, koji u ovako teškim danima borbe protiv nevidljivog neprijatelja nije zaboravio svoju Crnu Goru, svoje Cetinje i svoje sugrađane. Doniranu, ne tako malu novčanu pomoć, Opšta bolnica „Danilo I“ uložiće u nabavku nedostajuće medicinske opreme, adaptaciju i rekontrukciju prostora, kako bi pacijentima obezbijedili efikasniju i dostupniju zdravstvenu uslugu, a medicinskom osoblju Cetinjske bolnice, kvalitetnije uslove rada – istakla je direktorka Opšte bolnice „Danilo I“ dr Sonja Radojičić i citirala staru izreku „ako nekom pomogneš ne hvali se time, jer nije cilj da ljudi kažu da si dobar već da ti se dobro dobrim vrati“, u želji da će se gospodinu Đukanoviću njegova skromnost i humanost dobrim vratiti.