07. april – Ugledni privrednici donirali vrijednu opremu bolnici Danilo I

0
190

Ugledni privrednici sa Cetinja, članovi Klastera Crnogorski pršut, cetinjske firme : SNJ Gornič, Interproduct, Martex, Mianja, Montstate i Zrnožit, donirali su Bolnici Danilo I mobilni repirator, dva bolnička kreveta sa motornim sistemom za pacijente na intenzivnoj njezi i jedan veći aspirator. Ukupna vrijednost donacije je 16.620,00 eura.

Odmah nakon što je bilo izvjesno da će se Crna Gora i Prijestonica Cetinje suočiti sa virusnom epidemijom, ugledni privrednici sa Cetinja stupili su u kontakt sa menadžmentom Bolnice Danilo I kako bi dobili informaciju što je u ovoj situaciji ustanovi najpotrebnije od opreme.

Direktorica Bolnice Danilo I na Cetinju dr Sonja Radojičić je izrazila zahvalnost Cetinjskim privrednicima koji su uvjek imali senzibiliteta za potrebe bolnice i bez zadrške pomogli svaku donatorsku akciju ove ustanove.

– Ova donacija nam je pomogla da u kratkom vremenu opremimo novu prostoriju za intenzivan tretman pacijenata i tako dobijemo dva nova bolesnička mjesta na Internom odeljenju Cetinjske bolnice, kako bi mogli pružiti maksimalno moguću kvalitetnu zdravstvenu uslugu i najtežim pacijentima. Donirana oprema je standard i svakako će biti od velikog značaja i u periodu kada se ova epidemija završi – istakla je drirektorica dr Radojičić.

Kompanija Mega promet iz Budve takođe je donirala bolnici Danilo I na Cetinju mobilni respirator ukupne vrijednosti od 8.340 eura.