07. jul – Donirali rožajskom Domu zdravlja ambulantna kola

0
102

Rafet Košuta i Semir Đerlek, uspješni biznismeni koji žive i rade u Njemačkoj, donirali su domovima zdravlja u Rožajama i Tutinu ambulantna kola, specijalizovana za transport pacijenata.

Nakon što su tutinskom Domu zdravlja predali ovu vrijednu donaciju uputili su se prema Crnoj Gori gdje ih je na graničnom prelazu Dračenovac dočekao predsjednik Opštine Rožaje Rahman Husović.

Košuta i Đerlek su uručili ključeve vozila predsjedniku Husoviću i kazali da je donacija izraz njihove potrebe i želje da budu uz ljude u svojoj domovini u danima kada su suočeni sa teškim zdravstvenim izazovom.

– Dijaspora je spremna da pomogne ljudima ovog kraja. Naše misli su uvijek uz vas i bićemo vam podrška u svakoj situaciji. Iskreno žalimo zbog zdravstvenog problema koji je zadesio ovo područje i nadamo se da ćemo udruženim snagama zaustaviti širenje virusa – kazao je Košuta koji je rođen u Rožama, a živi u Ofenbahu i Tutinu.

Đerlek, rodom iz Tutina, takođe je izrazio spremnost da bude dio svake akcije koja je u službi zajedničkog interesa ljudi na ovim prostorima.

Košuta i Đerlek su još poželjeli da građani Rožaja i Tutina što manje koriste vozilo koje su donirali, uz to, najavili su i nova humanitarna djelovanja.

Predsjednik Husović se zahvalio donatorima na, kako je rekao, humanom podvigu, koji je odraz ljudskosti i bratske brige koju dijaspora neprestano ispoljava prema svojim sunarodnicima.

– U veoma ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji, koja je zahvatila Rožaje u drugom talasu pandemije Covid 19, od velikog značaja i za građane i za zdravstveni sistem je nesebična podrška i ponuđena pomoć naše dijaspore i humanista koji su spremni da pruže pomoć i u zaštitnoj opremi i u medicinskim sredstvima, aparatima i svemu što je potrebno u borbi protiv ovog virusa koji je ugrožava zdravlje i živote cjelokupne svjetske populacije – saopšteno je iz DZ Rožaje.

Menadžment i zaposleni u Domu zdravlja Rožaje ovim putem zahvalili su svima koji su spremni da pruže svaki oblik podrške i pomoći, iako, kako navode, u ovom trenutku, zahvaljujući naporima države, posjeduju sve što je potrebno za suzbijanje širenja infekcije virusom Covid 19.