08. jul – Zdravstvena zaštita za 30 hiljada građana i turiste

0
242

Opšta bolnica Meljine redovno obezbjeđuje sekundarnu zdravstvenu zaštitu za oko 30 hiljada građana Herceg Novog, kao i za više desetina hiljada turista. Direktorica Bolnice dr Olivera Elez kazala je da se i Institut Igalo pri prijemu svojih pacijenata u potpunosti oslanja na tu PZU u slučaju potrebe za hitnim liječenjem. Dr Elez je podsjetila da je Prostornim planom Opštine Herceg Novi na prostoru Bolnice Meljine predviđena bolnička namjena pored zdravstvenog turizma, pa je, kako je kazala, zato čudna atmosfera koja se stvara da bolnicu treba zatvoriti.

– To mišljenje može da ima samo neko ko ne živi u Hereg Novom. Da bolnica mora da bude bolja, niko ne spori, jer svaka bolnica mora da teži da uvijek bude bolja. Zato i za Opštu Bolnicu Meljine treba obezbijediti rješenje da se razvija – izjavila je dr Elez.

Ona je rekla da se oglašava zato što se već duže o Bolnici Meljine govori i piše samo u negativnom kontekstu što, kako je kazala, kod pacijenata i građana stvara pogrešnu sliku da ta PZU nije u mogućnosti da pruži uluge za koje je predviđena. Ona je naglasila da sva odjeljenja – hirurško, interno, porodilište sa ginekologijom, ORL, očno i prateće službe funkcionišu. U Odjeljenju za fizikalnu medicinu smješteno je preko 100 osoba, a kada se izuzmu pacijenti za baro komoru, smještena su 82 gosta, od kojih je najviše iz Saveza sindikata Crne Gore.

Ona je istakla da je u ovoj godini zarada zaposlenima u bolnici isplaćena u januaru, martu, aprilu, maju, junu, i posljednja 6. jula.
– Sa Fondom zdravstva imamo korektnu saradnju, jer Fond uplaćuje svaku mjesečnu fakturu bez odlaganja. Zaposlenima se duguju četiri zarade, što je dug koji je nastao kroz duže vrijeme. Oni obavljaju odgovorno svoje poslove, iako postoji određeno dugovanje zarada za koje očekujemo da će biti riješeno tokom ljetnje turističke sezone – kazala je dr Elez.