09. april – Bolnica “Meljine” na izdisaju

0
266

Opšta privatna bolnica “Meljine” je na izdisaju. Kadar se i dalje osipa. Na odjeljenju hiriurgije su ostala dva ljekara. Mjesta hirurga, internista, anasteziologa, rengenologa i drugog osoblja popunjavaju ljekari iz drugih centara, a posla sa dolaskom sezone je sve više.

O tome svakodnevno svjedoče pacijenti i sami zaposleni. Sve je više njih koji tuže vlasnika zbog neizmirenih zarada i drugih naknada, jer mnogi su dovedeni do ruba egzistencije, prenosi Radio Jadran.
Zvanično bolnica Meljine je još u vlasništvu Atlas grupe, a dijelom i u sistemu javnog zdavstva Crne Gore. Odužio se skoro godinu sudski spor koji bi trebalo da definiše status bolnice. Vlada traži raskid ugovora sa Atlas grupom zbog neispunjenih invetsicionih i drugi obaveza.
Tokom marta bilo je više sastanaka u Podgorici, menadžmenta sa predstavicima Fonda zdravstva i Ministasrtava, ali ništa još ne uliva optimizam, osim generalnog stava da bolnicu treba sačuvati. Sastanke sa vlasnikom i resornim Ministasrtvima je inicirala i Opštiina Herceg Novi.