09. april – EPCG uručila vrijednu donaciju bolnici Nikšić

0
59

U prostorijama JZU Opšta bolnica Nikšić, upriličeno je potpisivanje ugovora u vezi sa uručenjem donacije vrijedne 62.000 eura, kojom Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić pruža podršku nabavci ortopedskog operacionog stola.

Ugovor su potpisali izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i direktor JZU Opšta bolnica Nikšić dr Marko Mitrović.

Ovom donacijom se stiču uslovi za uvođenje savremenih hirurških tehnika iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije, kao što su: ugradnja totalne cementne endoproteze koljena, artroskopske dijagnostičke i terapijske procedure, svi urgentni operativni postupci u liječenju akutne traumatologije lokomotornog sistema – osteosinteza, spoljna fiksacija, ugradnja parcijalne endoproteze kuka i značajno uvećanje broja ugradnji cementnih i bescementnih endoproteza kuka. Time se kvalitet zdravstvenih usluga u ovoj ustanovi podiže na značajno viši nivo.

Rovčanin je naglasio značaj društveno odgovornog poslovanja kompanije na čijem je čelu.

– Velika mi je čast da, u ime EPCG, uručim ovu donaciju Opštoj bolnici Nikšić. Naša kompanija nastavlja misiju pružanja pomoći zajednici unutar koje posluje. Cijenim da EPCG, svojim držanjem prema institucijama iz domena zdravstva, obrazovanja i kulture, potvrđuje posvećenost djelovanju u opštem interesu. Mi postojimo zbog građana Crne Gore i, s tim u vezi, trudimo se da doprinosimo boljitku ne samo kvalitetnim radom u okviru proizvodnje električne energije kao osnovne djelatnosti, nego i spremnošću da budemo od pomoći svima koji rade za dobrobit crnogorskog društva, a zdravstvene ustanove, poput Opšte bolnice Nikšić, svakako su od prvorazrednog značaja za našu zajednicu – istakao je Rovčanin.

Direktor Opšte bolnice Nikšić izrazio je zahvalnost na donaciji, naglašavajući korist koju će, osavremenjivanjem radnih uslova, imati građani.

– Koristim ovu priliku da, u ime bolnice Nikšić, gospodinu Rovčaninu, zahvalim na pomoći. Ovom donacijom benefite će imati ne samo pacijenti iz Nikšića i šire okoline, koji su za pojedine operativne zahvate iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije išli u druge zdravstvene ustanove (KCCG i SZU Risan), nego i pacijenti iz opština koje gravitiraju Nikšiću (Šavnik, Žabljak, Plužine), kao i pacijenti iz opštine Pljevlja – kazao je dr Mitrović.