09. jun – STUDENTI IZ SAD-a POSJETILI NOVI SAD – Srbija

0
230

Dr Danijela Stanković Baričak, pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, ugostila je delegaciju Univerziteta Long Island, iz Sjedinjenih Američkih Država, Njujork, Bruklin, koju je predvodio prof. dr. Brian W. Gilchrist, docent master programa javnog zdravlja – škole zdravstvenih radnika u Bruklinu. Grupa studenata sa pomenutih master studija je posjetila Novi Sad i pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, u cilju razmjene znanja o problemima i izazovima javnog zdravlja u AP Vojvodini i pronalaženja zajedničkih interesa u vezi poboljšanja situacije u obje zemlje.
Dr Stanković Baričak je prezentovala aktuelnu situaciju u Pokrajini i posebne programe kroz koje se realizuju mjere prevencije i skrininga u Vojvodini, a bilo je riječi i o budućim ciljevima Pokrajinskog sekretarijata koji se tiču unapređenja javnog zdravlja na teritoriji AP Vojvodine.
Na sastanku se razgovaralo i o potencijalnom programu razmjene studenata između dvije zemlje na master programu za javno zdravlje, kao i o kadrovskim potrebama u toj oblasti u Srbiji i u Sjedinjenim Američkim Državama.