09. mart – Organizovana akcija Crna Gora mjeri očni pritisak

0
193

Klinika za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), povodom Svjetske nedjelje borbe protiv glaukoma organizovala je akciju Crna Gora mjeri očni pritisak koja se ove godine obilježava od 8. do 14. marta.

Tim povodom, u okviru akcije oftalmolozi su u ambulanti Klinike za očne bolesti mjerili očni pritisak bez zakazivanja od strane izabranog doktora i bez uputa zaintersovanim građanima koji su stariji od 40 godina, a koji su se prijavili ranije.

        Dr Danijela Đurović Raonić je kazala da je Svjetska nedjelja borbe protiv glaukoma udružena globalna inicijativa Svjetskog udruženje glaukomatologa i Svjetskog udruženje pacijenata oboljelih od glaukoma.

– Svjetska nedjelja borbe protiv glaukoma jeste udružena globalna inicijativa Svjetskog udruženja glaukomatologa i Svjetskog udruženja pacijenata oboljelih od glaukoma koji imaju za cilj da podignu svijest građana o ovoj podmukloj i teškoj hroničnoj bolesti, o njegovom uticaju na vid, zatim mogućnosti ranog otkrivanja ovog oboljenja i na taj način da se spriječi njegov krajnji ishod, a to je trajno slepilo – rekla je dr Đurović Raonić.