10. avgust – Do kraja godine novi Dnevni centar

0
250

Igradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju hercegonovskom naselju Sutorina odvija se ugovorenom dinamikom. Predsjednik Opštine Dragan Katić koji je sa saradnicima obišao gradilište uvjeren je da da će biti ispoštovani svi rokovi kako bi konačno, nakon 9 godina podstanarskog statusa, izgradnja Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju bila realizovana do kraja godine.

– Opština Herceg Novi je zaista uložila velike napore da dođe do realizacije ovog projekta, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i američkom mornaricom, koja je i nosilac ovog projekta. U pitanju su ostali radovi koji nijesu bili obuhvaćeni prvobitnom projektnom dokumentacijom, uložili smo dodatne napore kako bi čitav ovaj teren sanirali i uredili, napravili potporni zid i putnu infrastrukturu. Ovo je lijepo mjesto, prirodna oaza, i mislim da će osobe sa posebnim potrebama ovdje u mirnom okruženju moći naći svoj kutak – kazao je Katić.

Sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić istakla je da je prije izvođenja glavnih radova, urađen potproni zid radi stabilizacije terena. Ona je dodala da je organizovan stručni nadzor nad izvođenjem radova, tako da Opština Herceg Novi dobija svakodnevne izvještaje o izvedenim radovima.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 202 hiljade američkih dolara, a projekat finansiraju Komanda američkih snaga za Evropu i Kancelarija za odbrambenu saradnju pri Ambasadi SAD-a u Podgorici.