Avgust 2019.g. – Aktivnosti Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore

0
337

Zaposleni u kompaniji Jugopetrol AD, na čelu sa izvršnim direktorom Antoniosom Semelidesom, organizovali su prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. U akciji, koja je organizovana u okviru kampanje “Ljeto je doba darivanja”, učestvovalo je oko 10 davalaca krvi.
U dosadašnjem toku kampanje, realizovano je šest akcija dobrovoljnog davanja krvi, u kojima je učestvovalo više do 127 davalaca, dok je krv samoinicijativno doniralo više od 60 davalaca krvi.
Zaposleni u kompaniji “Telenor” organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi i time dali podršku ljetnjoj kampanji “Ljeto je dobadarivanja”. U akciji je učestvovalo oko 30 davalaca krvi.
Zaposleni u Crnogorskoj komercijalnoj banci i Podgoričkoj banci organizovali su tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici, Kotoru, Nikšiću i Beranama.
U akciji je učestvovalo više od 50 davalaca krvi.
Zavod za transfuziju krvi Crne Gore u saradnji sa Sea Dance festivalom drugu godinu nagrađuje dobrovoljne davaoce dragocjene tečnosti. Građani Crne Gore koji su u periodu od 19. do 24. avgusta dobrovoljno dali krv dobili su na poklon jednodnevne ulaznice za šesti Sea Dance festival koji je održan od petka, 30. avgusta, do subote, 1. septembra na budvanskoj plaži Buljarici.
Cilj akcije je motivisanje građana da doprinesu obezbjeđivanju potrebnih zaliha krvi i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.