10. februar – U Tivtu i Budvi uvode lokdaun

0
75

Ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović obišla je domove zdravlja u Budvi i Tivtu i upoznala se sa epidemiološkom situacijom u ovim primorskim opštinama.

– Obišla sam obije kovid ambulante u Domu zdravlja Budva i lično se uputila u stanje pacijenata koji su na liječenju, razgovarala sa direktorkom ustanove i ljekarkom dr Marijom Mališić, koja je u kovid ambulanti neprekidno proteklih godinu dana. Ljekari i medicinsko osoblje su maksimalno posvećeni radu i borbi protiv ove velike i teške pošasti – ocijenila je nakon posjete ministarka.

Što se tiče situacije u Budvi, dr Borovinić Bojović je naglasila da je najveća odgovornost na Operativnom štabu, koji je u Budvi, kao i u svim ostalim opštinama formiran na nivou lokalne samouprave, a njime rukovodi predsjednik Opštine.

Prilikom posjete Doma zdravlja u Tivtu, gdje je, takođe, obišla kovid ambulante i ljekare i medicinsko osoblje, ministarka zdravlja je ocijenila da je postoji dobra saradnja između zdravstvenog sistema i lokalne samouprave. Ona je upoznata da je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, kao šef Operativnog štaba već preduzeo odgovarajuće mjere u cilju poboljšanja rada inspekcijskih službi i uticaja na bolju kontrolu poštovanja mjera.

Dr Borovinić Bojović još jednom je apelovala na građane Budve i Tivta, kao i sve stanovnike Crne Gore da poštuju propisane mjere, kako bi se na pravi način epidemiološka situacija pratila i bila pod kontrolom. Nošenje maski, distanca, pranje ruku su minimum koji je neophodan kako bi epidemiološka situacija mogla da bude pod kontrolom, poručila je ministarka zdravlja. Ona je najavila da će novim mjerama biti uveden određeni lock down za ove dvije primorske opštine.