10. oktobar PREDSJEDNIK VLADE MILO ĐUKANOVIĆ POSJETIO BOLNICU U BREZOVIKU

0
348

Predsjednik Vlade Milo Đukanović posjetio je Javnu zdravstvnu ustanovu Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku, gdje je razgovarao sa predsjednikom opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i direktoricom ove bolnice dr Gordanom Reljić.
Predsjednik Vlade je kazao da je u Specijalnoj bolnici vidno unaprijeđena oprema za dijagnostiku i da sadašnja realizovana investicija iznosi oko 850 hiljada eura, čime su stvorenu uslovi za produžetak reputacije koju ima ta zdravstvena ustanova. Kada je riječ o Dnevnom centru za stare, kazao je da je zaključeno da osnivanje ovih ustanova ukazuje na bolje mogućnosti koje sada ima država, ali i o senzibilnosti državne politike da te bolje mogućnosti upotrijebi prioritetno za socijalne strukture kojima je pažnja posebno potrebna.
– Riječ je o starijim ljudima kojima je penzija nedovoljna, a ovakvi sadržaji pomažu im da unaprijede svoj društveni život i ispomognu se kroz usluge koje im Dnevni centar može pružiti – rekao je Đukanović.
Prema njegovim riječima, Crna Gora će svakim danom svog ekonomskog razvoja imati više moći da pokazuje tu vrstu društvene dgovornosti. – Jako je važno da ove godine u kojima se završava tranzicija, gdje izlazimo iz jednog i ulazimo u novi sistem, kroz proces koji je i socijalno bolan, izađemo sa što manje trauma, pomognemo se međusobno i država odigra svoju ulogu. Svakim novim danom razvoja stiču uslovi za kvalitetnija primanja, a time i penzije, čime će biti sve manje potrebe za klasične socijalne naknade, ali za takvim ustanovama hoće, jer će u njima ljudi moći da dobiju sadržaje koji im posebno znače u tom životnom dobu – objasnio je predsjednik Đukanović.