11. april – Zdravlje je građanima na prvom mjestu

0
175

Skoro svaki drugi građanin Crne Gore vjeruje da će jedino država imati kapaciteta da im pomogne, a više od 80 odsto smatra da bi najznačajnija pomoć Vlade došla kroz nove ekonomske mjere, pokazuje istaživanje koje je sprovedeno uz podršku UNICEF-a.

Najnovije istraživanje agencije IPSOS, koje je sprovedeno uz podršku UNICEF-a, potvrđuje da je zdravlje građanima Crne Gore na prvom mjestu.

– Više od 80 odsto građana smatra da bi najznačajnija pomoć Vlade došla kroz nove ekonomske mjere, poput novčane pomoći ugroženima (86 odsto), opraštanje računa za struju, vodu i komunallije za vrijeme trajanja mjera (86 odsto) i davanjem subvencija poljoprivrednicima i samostalnim preduzetnicima (81 odsto) – pokazalo je istraživanje.

Kako se navodi, najveće povjerenje građana uživa direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ), prof. dr Boban Mugoša, a slijede direktor Kliničkog centra, dr Jevto Eraković i pomoćnik direktora, IJZ  dr Senad Begić.

Istraživanje je pokazalo da od političara građani najviše vjeruju predsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

Dr Begić je zahvalio građanima na povjerenju i poručio da svi zdravstveni radnici rade u njihovom najboljem interesu.

– Dodatnu snagu i odgovornost nam daje vaše povjerenje. Samo zajedno možemo izaći iz ove borbe kao pobjednici i ja vam u ime svih koleginica i kolega zahvaljujem na povjerenju i discipline – naveo je dr Begić.

On je zahvalio građanima što ostaju u svojim kućama, jer je to najbolji način da sačuvaju sebe, porodicu i cijelo društvo.