12. avgust – USPJEŠNO ZBRINJAVANJE AKUTNOG INFARKTA MIOKARDA

0
392

BANJALUKA – Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, organizovalo je u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka, sastanak sa direktorima svih bolnica iz Republike Srpske gdje je razgovarano o preduzetim aktivnostima na prevenciji i zbrinjavanju pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, te o stručnoj saradnji između specifičnih odjeljenja bolnica.

U cilju bolje koordinacije i zbrinjavanja pacijenata, na sastanku je dogovorena uža saradnja između specifičnih odjeljenja Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka i ostalih bolnica u Republici Srpskoj i održavanje redovnih stručnih sastanaka.

– Cilj je da se svim pacijentima u Republici Srpskoj, bez obzira odakle dolaze pruži jednaka zdravstvena zaštita, te da se što veći broj pacijenata liječi u našim zdravstvenim ustanovama kako bi ostvarili dodatne uštede u zdravstvenom sistemu –  rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Šef odjeljenja interventne kardiologije Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka dr Saša Lončar naglasio je da je postignut dogovor sa Ministarstvom u vezi sa zbrinjavanjem akutnog infarkta miokarda, jedne od najtežih dijagnoza koje postoje u kardiologiji.

– Građani treba da znaju da sada postoji servis, 24 sata u danu i sedam dana u nedjelji u okviru ove zdravstvene ustanove gdje postoji mogućnost zbrinjavanja pacijenata sa akutnim infarktom miokarda bez obzira iz kojeg dijela Republike Srpske dolaze – rekao je dr Lončar.