12. jul – Privrednici donirali 50 hiljada eura Kliničkom centru Crne Gore

0
245

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović uručio je direktoru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevtu Erakoviću ček u vrijednosti od 50 hiljada eura, a sredstva su obezbijedile članice Privredne komore Crne Gore.

Ovu donaciju KCCG će upotrijebiti za nabavljanje najsavremenijeg ultrazvučnog aparata za potrebe Instituta za bolesti a preostali dio sredstava će se iskoristiti za rekonstrukciju Klinike za interne bolesti KCCG.

Direktor KCCG dr Eraković, zahvaljujući se na vrijednoj donaciji, istakao je da je inicijativa Privredne komore pravi primjer i pokazatelj i ostalim društveno odgovornim kompanijama i institutcijama u Crnoj Gori na koji način treba podržavati zdravstveni sistem Crne Gore i naravno, krovnu instituciju zdravstvenog sistema kao što je Klinički centar. – Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim gospodinu Goluboviću i svim privrednicima. Donacije su bile različite vrijednosti i nama nije bila važna visina donacije pojedinačnih donator, ali svakako bih istakao Elektroprivredu Crne Gore i kompaniju Fly Montenegro, koji su svojim najvećim donacijama doprinijeli da ovaj iznos bude ovakav, tako da se ovim putem njima i posebno zahvaljujem, kazao je dr Eraković.

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović rekao je da je Klinički centar Crne Gore srce crnogorskog zdravstvenog sistema i u ime poslovne zajednice Crne Gore uputio riječi poštovanja i priznanja za ljekarsku profesiju, kao i za sve ono što rade zaposleni u KCCG i cijelom zdavstvenom sistemu Crne Gore, koji imaju velika lična odricanja i istrajno cjeloživotno učenje i usavršavanje.