14. jul – Dom zdravlja Podgorica za Dan državnosti poklonilo građanima pedijatrijsku službu na Zlatici

0
262

U Domu zdravlja Zlatica otvorena je nova služba pedijatrije, kao poklon građanima povodom 13. Jula, Dana državnosti, a koje će, kako je saopšteno, učiniti da zdravstevene usluge u tom dijelu grada budu dostupnije.
Direktor Doma zdravlja Podgorica, doc. dr Nebojša Kavarić, rekao je da su prošireni kapaciteti te zdravstvene ustanove.
– Prilikom otvaranja objekta Doma zdravlja na Zlatici, koji je donacija Glavnog grada, preuzeli smo obavezu da proširimo kapacitete, u skladu sa potrebama građana ovog područja. Dom zdravlja Podgorica, za državni praznik, poklanja građanima ovog dijela grada, kojih ima preko 20 hiljada, a djece više od šest hiljada, otvaranje pedrijatrijske službe Doma zdravlja u novom objektu na Zlatici – saopštio je dr Kavarić.
On je ocijenio da će otvaranje podijatrijske službe imati veliki značaj za građane koji žive na Zlatici, jer neće, kako je rekao, morati da odlaze u druge domove zdravlja, što je bio slučaj do sada.

Načelnica izabranih doktora za djecu Doma zdravlja Podgorica, dr Paša Divanović, kazala je da će u zdravstvenoj organizaciji Zlatica izabrani pedijatar raditi od sedam do 15 sati.
– Naša djeca će moći da dobiju sve usluge, koje se prije svega odnose na preventivne preglede, kako za naše bebe, djecu pred školu, tako i za školsku djecu. Pored toga dobiće i kurativne preglede. Cilj nam je da smo što bliži našoj djeci i da im izlazimo u susret. Naše kolege koje imaju dugogodišnje iskustvo će učiniti sve da mali pacijenti, ali i odrasli, odnosno roditelji, budu zadovoljni – navela je dr Divanović.
Pedijatrica u Domu zdravlja Zlatica, dr Snežana Perazić, kazala je da je Dom zdravlja na Zlatici počeo sa registracijom djece na odjeljenju pedijatrije.
– Zlatica je dobila jedan iskusni pedijatrijski tim, tako da su naša vrata otvorena za naše najmlađe pacijente. Poručujem roditeljima da dovedu svoju djecu, da ih registruju i da zajedno unapređujemo zaštitu i zdravlje naše djece – poručila je dr Perazić.