14. avgust – Uskoro novi prostor za dnevnu bolnicu u KCCG

0
244

Započeta je adaptacija dijela Kliničkog centra Crne Gore za potrebe dnevne bolnice i Centra za medicinsku genetiku i imunologiju (CMGI), saopštila je Uprava javnih radova.

Realizacija projekta započeta je demontiranjem i uklanjanjem pregradnih zidova i pripremom za organizaciju prostora u skladu sa zahtjevima tehničke dokumentacije.
Investiciju će sa više od 256 hiljada eura finansirati Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta, a izvođač se ugovorom obavezao da radove završi u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.
Planirani su adaptacija i opremanje kancelarijskim namještajem prostorija bivšeg odjeljenja za transfuziju krvi, u glavnoj zgradi Kliničkog centra. Ukupna površina tog prostora je 545 metara kvadratnih, od čega je za CMGI namijenjeno 425, a za dnevnu bolnicu 120 kvadrata.
Projektom je u prizemlju predviđena prostorija za rad sa pacijentima, dok će na prvom spratu biti kancelarije, laboratorije, sanitarne i tehničke prostorije, kao i ostali sadržaji neophodni za rad službi Kliničkog centra Crne Gore – saopšteno je iz Uprave javnih radova.