14. decembar – Nastavak saradnje tuzlanskog i KCCG

0
230

Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla prevazilazi napredak bilo kojeg drugog kliničkog centra u regionu. Iz tog razloga Klinički centar Crne Gore (KCCG) želi da sarađuje sa tim centrom kako bi njihove projekte implementirali i u Crnoj Gori, kazao je direktor KCCG dr Jevto Eraković.
.
Dr Eraković i stručni savjetnik prof. dr Vaso Antunović boravili su u zvaničnoj posjeti UKC Tuzla, a primio ih je direktor te zdravstvene ustanove prof. dr Nešad Hotić sa saradnicima. Sastanku je prisustvovao i ministar zdravstva Tuzlanskog kantona, dr Bahrudin Hadžiefendić.
Na sastanku je bilo riječi o nastavku saradnje, u skladu sa Sporazumom o saradnji između dvije ustanove, koji je potpisan u maju ove godine u cilju unapređenja medicinske njege i poboljšanja kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga.
Dr Eraković je ocijenio da UKC Tuzla prevazilazi napredak bilo kojeg drugog kliničkog centra u regionu, te da je to razlog zbog kojeg žele saradnju sa ovim centrom kako bi predstavljene projekte implementirali i u Crnoj Gori.
Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i iskazanog interesovanja za UKC Tuzla, direktor te institucije prof. dr Hotić upoznao je predstavnike KCCG sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se sprovode u UKC Tuzla.
On je naglasio da su između UKC Tuzla i KCCG već definisani ciljevi u okviru kojih će se realizirati saradnja, s naglaskom na oblast akreditacije i sertifikacije ustanova.